Artiesten

Corry Konings meldde zich in vijftig jaar slechts twee keer ziek

Zangeres Corry Konings meldde zich tijdens haar vijftigjarige carrière slechts twee keer ziek. "Ik ben altijd maar doorgegaan. Al was ik niet lekker of zelfs ziek, dan ging ik toch optreden." Dat vertelt ze aan VROUW.

Toen ze zich wel ziek meldde, kon het ook niet anders: ze kon de wc niet eens afkomen. "Ik zie mezelf niet optreden met een pamper aan", aldus Konings. Maar door een verkoudheid laat ze zich niet tegenhouden. "Vaak maak ik dan even een grapje, dat ze niet moeten schrikken als er iets vals is, of zo."

Belangrijke les

In de halve eeuw dat ze al optreedt, leerde ze ook een belangrijke les: blijf jezelf. Zo maakt ze nog steeds tijd voor fans en deelt na een optreden handtekeningen uit en maakt foto's. "Ik hou het vol omdat het nog steeds zo leuk is."

De zangeres heeft dan wel veel plezier in haar werk. Toch zou ze een aanbod om deel te nemen aan het tv-programma Beste Zangers afslaan.

Corry en De Rekels

Konings startte haar carrière eind jaren zestig als zangeres van de groep Corry en De Rekels. Het gezelschap scoorde in 1971 een grote hit met Huilen is voor jou te laat. Ook tijdens haar solo-carrière bleef Konings succesvol met hits als Een heel apart gevoel van binnen (1976) en Mooi was die tijd (1990).

Foto: Richard Broekhuijzen


Kijk snel voor meer voorstellingen in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater