Artiesten

Clouseau komt met mini-tournee naar Nederland!

Clouseau brengt volgende maand een nieuw album uit en gaat vervolgens op tournee door België én Nederland. Ze geven maar liefst vijf optredens in ons land!

Onze geliefde zuiderburen timmeren alweer dertig jaar aan de weg, en zijn nog altijd razend populair. In 1989 braken ze door met 'Anne', waarna nog vele hits volgden, zoals 'Daar gaat ze' en 'Domino'. Maar de heren blijven niet teren op hun oude successen. Met veel enthousiasme brengen ze nieuwe muziek uit en treden nog met veel plezier op!

Frank Boeijen

Het nieuwe album heet Tweesprong, en is alweer de dertiende plaat van Clouseau. Voor dit nieuwe album hebben Kris Wauters en Stefaan Fernande (Nobelprijs) vrijwel alle teksten geschreven. Niemand minder dan Frank Boeijen schreef de muziek voor één van de nummers. Terwijl hun vorige album vrolijk en swingend was, kiezen ze deze keer voor een totaal andere weg, aldus Kris in Het Laatste Nieuws. "Ons vorige, 'Clouseau danst' van drie jaar geleden, had een heel duidelijke lijn. Je moest met je gat kunnen schudden of we namen het nummer niet op. Nu hebben we alles wat enigszins vrijblijvend was van de plaat geweerd, tekstueel én muzikaal." Ze zijn dan ook bijzonder trots op het nieuwe werk. "En dat heeft geresulteerd in een heel emotionele plaat. We wilden iets waar we binnen twintig jaar nog trots op kunnen zijn. Niet dat we dat over de vorige twaalf albums niet zijn, integendeel. Maar we hebben al veel gezongen over lichtere dingen."

Tweesprong

Volgens Kris kan iedereen zich in de titel Tweesprong herkennen. "Da's iets wat we allemaal kennen of al meegemaakt hebben. Niet goed weten of je nu naar links of rechts moet. Veel songs gaan over het leven en de liefde. Soms is die heel mooi, en daar komen dan mooie liefdesliedjes uit. Maar een andere keer is die echt lelijk en geraak je uit evenwicht. Sommige liedjes grijpen echt naar de keel."

Clouseau tourt door ons land

De band rond de broers Koen en Kris Wauters trapt hun Nederlandse tournee af op 14 maart 2020 in Utrecht, waarna ze opeenvolgend Nijmegen (24 april), Groningen (25 april), Amsterdam (3 mei) en Tilburg (16 mei) aandoen. De kaartverkoop start op 11 oktober. Het album Tweesprong komt uit op 8 november.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater