Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Claudia de Breij over de coming out: 'later wordt het beter'
11-10-2018

Claudia de Breij over de coming out: 'later wordt het beter'

Cabaretière Claudia de Breij steekt vandaag op haar Instagram de LGBT-gemeenschap een hart onder de de riem. Speciaal voor Coming Out Day, vertelt Claudia op haar Instagram over hoe moeilijk het is om uit de kast te komen. 'Het is misschien moeilijk nu je er middenin zit, maar er komt een dag dat je regenboogtrui aan en je leesbril op je administratie zit te doen terwijl boven je geliefde haar haar staat te föhnen.'

'...En jullie naar de agenda's moeten kijken om te weten wie wanneer naar voetbal of tennis of pianoles of school gaat met de kinderen en het leven is wat het voor iedereen zou moeten zijn: volstrekt normaal.' Zo besluit Claudia, afsluitend met de hashtag #laterwordthetbeter. Zij is zelf nu inmiddels 43 en kwam 26 jaar geleden uit de kast. In veel interviews van de afgelopen jaren vertelde ze erover hoe lastig ze dit destijds vond.

De moeder van Claudia de Breij had er in eerste instantie moeite mee. Maar inmiddels accepteren haar ouders zoals ze is. Gelukkig maar, want homoseksualiteit is niets om je voor te schamen.
Ben je op zoek naar een cabaretvoorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Gerelateerd nieuws