Theater, Theatermakers

Chantal Janzen start talentenplatform voor kunst en cultuur

Musicalster Chantal Janzen heeft een talentenplatform opgericht voor de kunst- en cultuursector. Met de &C Talent Foundation wil ze aanstormend talent helpen bij hun carrière. Hiervoor werkt ze samen met de BankGiro Loterij.

"Uiteindelijk gaat het erom dat iemand je ziet, in je gelooft en een helpende hand biedt", aldus Janzen op haar website. "Soms is een sinaasappelkistje neerzetten al genoeg, soms vraagt het om een steigerhouten verhoging."

Tinder-methode

Op het online platform kunnen talenten een profiel aanmaken en een oproep plaatsen. Via de Tinder-methode kunnen mensen het gewenste talent al swipend zoeken en hun match vinden. Op deze manier streeft de stichting er naar vraag en aanbod met elkaar te verbinden.

De stichting biedt ook activiteiten of zaken aan beginnende makers om hun bekendheid te vergroten. Zo kreeg zangeres Easy May een bedrag voor een optreden in Carré tijdens de BankGiro Loterij Nieuwjaarsconcerten. En dj Iris van der Laan ontving een cheque voor een professionele fotoshoot.

Claudia de Breij

Verschillende professionals steunen de stichting als ambassadeur. Zo zetten onder andere acteur Jeroen Spitzenberger, cabaretière Claudia de Breij en balletdanseres Igone de Jongh zich op deze manier in.

Woensdag presenteerde Chantal Janzen het platform met een pop-up store op station Amsterdam Centraal. Hierbij traden zes talent op die waren gematcht.


Foto: MariskadG


Op zoek naar een leuke voorstelling? Kijk dan snel in onze theateragenda!

Gerelateerde onderwerpen

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater