Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Chantal Janzen komt op voor zwangere Eva Jinek
07-08-2018

Chantal Janzen komt op voor zwangere Eva Jinek

Chantal Janzen is boos op tv-recensent Ruud Maas van De Limburger vanwege een column die hij schreef over de hoogzwangere Eva Jinek. Maas klaagde dat Jinek er 'niet representatief' uit zag. 'Onderuitgezakt in een stoel met haar opgezette benen alsof ze op de camping De Zwetende Otter zat,' stelde ze vragen aan Bill Clinton. Chantal Janzen presenteerde zelf vorig jaar een RTL-programma terwijl ze zwanger was en ze heeft geen goed woord voor Maas over. Termen als 'ruktekst' en 'kinderachtig' vliegen voorbij.

Eva Jinek kondigde eind juli aan dat ze eerder met zwangerschapsverlof ging dan oorspronkelijk was gepland. Na haar interview met oud-president Bill Clinton, op dat moment in Nederland voor een congres, nam ze defintief vrij. 'Haar, begrijpelijke, gezucht rond haar zwangerschap leidde af van het geweldige talent dat Jinek is.' klaagt Maas in zijn column. Daarna schrijft hij vol lof over Nadia Moussaid, de presentatrice die Jinek tijdelijk vervangt. 'Eindelijk een fris gezicht op tv' en 'spat van de tv af' zucht de recensent.

Chantal Janzen: 'Daaaaaaaaaaaag!'


Die opmerkingen waren misschien goed bedoeld, maar een zwangere vrouw minder fris noemen dan haar jongere invaller, is een gigantische faux pas. Chantal Janzen nam het dan ook meteen op voor Eva Jinek via haar Instagram. Ze schreef een hele slechte persiflage van 'Heel Holland Limburgs lult'. 'Nu zul je denken "wat een ruktekst, het past niet, is dom, kinderachtig en heeeeeel raar. Maar weet je wat de grap is: Dat is de tekst van de column van Ruud Maas in De Limburger over Eva Jinek ook. Daaaaaaaaaaaag Ruud Maas van De Limburger!' Jinek heeft overigens nog niet gereageerd op het hele voorval.

Overigens was Chantal Janzen niet de enige die in pen klom om het voor Eva Jinek op te nemen. Op Twitter regent het negatieve reacties op de column. BN'ers en lezers van de krant, man én vrouw, spreken er schande van. Veel commentatoren, zoals Wouke van Scherrenburg, Peter Kwint, maar ook journalisten als Peter R. de Vries, spraken openlijk hun afkeer uit.

Ben je op zoek naar een voorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Gerelateerd nieuws