Toneel, Voorstellingen

Casablanca: Hollywood-klassieker wordt toneelstuk

Matzer Theaterproducties en Bos Theaterproducties maken opnieuw een toneelbewerking van een grote Hollywood-klassieker: Casablanca. Dat hebben beide producenten bekend gemaakt. De regie is in handen van Madeleine Matzer. Gouden Kalf-winnaar Helge Slikker gaat de muziek componeren. Het script wordt geschreven door theaterauteur Jibbe Willems. Het toneelstuk Naar Casablanca is vanaf maart 2019 in de Nederlandse theaters te zien.

De film won destijds drie Oscars in 1944. Ditmaal spelen Stefan Rokebrand en Jamie Grant de gedoemde geliefden Rick Blaine en Ilsa Lund. Hiermee stappen ze in de voetsporen van Humphrey Bogart en Ingrid Bergman. Het stuk vertelt een stormachtig liefdesverhaal ten tijde van de tweede wereldoorlog. Maar het is nog de vraag of de toneelversie hetzelfde einde heeft als de film.

De voorstelling gaat op 16 maart in première in de Verkadefabriek in 's-Hertogenbosch. Daarna zal de voorstelling in het hele land te zien zijn.

Casablanca: opnieuw Hollywood op toneel

Met Casablanca maakt Madeleine Matzer opnieuw een smaakvolle toneelbewerking van een klassieke film. Eerder oogstte ze namelijk veel lof voor haar Nederlandse uitvoering van Gone With the Wind. Daarin speelden Anna Drijver en Nasrdin Dchar de rollen van Scarlet O'Hara en Rhett Buttler. Een opvolger kon dan ook eigenlijk niet uitblijven. De Hollywood-film met Humphrey Bogart en Ingrid Bergman is een logische keuze, want die wordt (net als Gone With The Wind) gezien als een van de beste films aller tijden.

Ben je op zoek een toneelstuk, maar kun je die niet vinden? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Foto: Karin Jonkers

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater