Musical, Voorstellingen

Carry Slee-bestseller Pijnstillers wordt ook een musical

Menig boek van Carry Slee is al bewerkt tot toneelvoorstelling of musical. Afblijven, Razend en Fataal! waren eerder al een groot succes. Nu is bekend gemaakt dat ook de jeugdroman Pijnstillers te zien zal zijn als musical.

Opnieuw gaat Homemade Productions het verhaal van Carry Slee vertalen naar een theaterproductie met veel muziek. Het script zal geschreven worden door Dick van den Heuvel, met muziek van Jeroen Sleyfer. Pijnstillers is een bekende bestseller van Slee. Het boek won namelijk in 1998 de Prijs van de Kinderjury en in 1999 de Prijs van de Jonge Jury. In 2014 verscheen er ook een film die gebaseerd was op het kinderboek.

Pijnstillers is het verhaal van Casper, die bij zijn alleenstaande moeder woont. Op een kwade dag krijgt zijn moeder echter kanker, en die kan niet meer behandeld worden. En dat terwijl er al zoveel aan de hand was! Zijn beste vriendin zoent namelijk met een jongen wiens ouders niet uit Nederland komen, wat haar vader niet mag weten. Daarom liegt ze dat ze iets met Casper heeft. En dat terwijl Casper zelf ook weer de vlinders in zijn buik heeft!

De cast bestaat uit Alexandra Alphenaar, Ridder van Kooten, Mitch Wolterink, Donna-Jo Aarts, Iris Bakker en Danique Bol. Het stuk zal geregisseerd worden door Robin van den Heuvel, die haar debuut maakte met de Carry Slee musical Fataal!.

De voorstelling gaat op vrijdag 11 oktober 2019 in première bij de Rijswijkse Schouwburg in Rijswijk en zal daarna toeren door Nederland.

Ben je op zoek naar een andere musical? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Lees meer over

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater