Artiesten, Musical, Voorstellingen

Broadway: legendarische producent Harold Prince overleden

De legendarische Broadway producer en regisseur Harold Prince is overleden. Hij stierf op een leeftijd van 91 jaar na een kort ziekbed. Dit nieuws heeft zijn pers-agent woensdag bekend gemaakt.

Prince stierf in Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. Hij laat een verschrikkelijk indrukwekkend oeuvre na. Zo won hij maar liefst 21 Tony Awards voor zijn musicalproducties. Zijn eerste prijs won hij al in 1955.

Harold Prince mag je daarom gerust zien als een van de grootheden van het musical-walhalla op Broadway. Hij was de drijvende kracht achter wereldberoemde musicals die vrijwel iedereen kent. Zo produceerde hij West Side Story, Fiddler on the Roof en Phantom of the Opera samen met beroemde tekstschrijvers en componisten. Hij werkte bijvoorbeeld samen met choreograaf Bob Fosse en de componisten Andrew Lloyd Webber, Stephen Sondheim en Leonard Bernstein. Uiteraard allemaal grote namen in de theaterwereld.

De Phantom of the Opera mag je gerust beschouwen als de grootste prestatie van Harold Prince. Deze productie ging in 1988 in première op Broadway en is daar tot op de dag van vandaag te zien. De musical heeft in Londen zelfs zijn eigen theater!

Naast een wereldberoemd oeuvre laat Prince zijn echtgenote Judy Chaplin, twee kinderen en drie kleinkinderen achter. In de herfst zal er een herdenking op Broadway worden georganiseerd. Aangezien Prince geen begrafenis wilde, zal die niet plaatsvinden.

Ben je op zoek naar een musical? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Foto broadway: Denys Nevozhai/Unsplash
Foto Harold Prince: Academy of Achievement

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater