Artiesten

Boudewijn de Groot enthousiast over zijn oude werk in nieuw jasje van The Kik

De nieuwe lp van The Kik staat helemaal in het teken van het oude werk van Boudewijn de Groot. De allereerste vinylversie van hun nieuwe werk mocht zanger Dave von Raven zelf uitreiken aan hun grote inspiratiebron!

Boudewijn de Groot speelt al jaren een grote rol in het werk van beatgroep The Kik. Ze stuurden hem hun debuutalbum op, en kregen een lange mail terug van De Groot waarin hij zijn mening gaf over elk nummer. Het bleek een bron van inspiratie voor de Haagse band waar ze met een warm gevoel op terugblikken: "Toen in 2012 het debuutalbum van The Kik verscheen, heb ik een exemplaar gestuurd naar Boudewijn, mijn grote idool. Ik kreeg een lange mail terug, waarin hij elk nummer besprak. Ik heb er veel aan gehad, omdat hij niet alleen zei wat hij goed vond, maar ook wat hem minder beviel," vertelt zanger Dave von Raven vol trots. In Haarlem kwam De Groot onlangs naar de voormalige grammafoonplatenfabriek van Sony en kreeg daar uit handen van frontman Von Raven het eerste exemplaar uitgereikt. De fabriek is nu in handen van Record Industry, die de herontdekte vinylmarkt voorziet van nieuwe platen.

Boudewijn de Groot: "Mijn oude songs krijgen nieuw leven"

De Groot is razend enthousiast over het resultaat. Hij was al eens aanwezig bij een concert waarbij liveopnames werden gemaakt voor het album. Hoewel hij aanvankelijk "weinig zag" in het plan van The Kik om zijn oude platen 'Voor de overlevenden' en 'Picknick' op te nemen in een nieuw jasje, draaide hij helemaal bij toen hij de band deze nummers hoorde spelen. De Groot: "Inderdaad. Ik zing mijn oude repertoire zelf niet meer, heb er een beetje een houding over van: het zal wel. Ik was jong en naïef, het kwam er gewoon uit. Maar bij het concert van The Kik werd ik zo meegesleept dat ik luisterde alsof het niet mijn, maar hun songs waren. Toen dacht ik toch wel: verdomme, dit is goed zeg. Het klinkt zweverig, maar voor mij krijgen die oude songs in de uitvoering van The Kik echt nieuw leven."

Metropole Orkest

En dat de jongens goed werk hebben geleverd is zeker! De Groot is hier zelfs beter over te spreken dan over een eerdere poging met het Metropole Orkest. "Het waren echte orkestplaten, alleen ik met mijn gitaar, dat werkte niet. Bert Paige schreef indertijd prachtig arrangementen voor mijn songs, maar niemand wist waar die waren gebleven. Ik heb veel later met het Metropole Orkest nog wel eens geprobeerd dat oude werk te spelen, maar dat klonk nergens naar."

The Kik - Voor de overlevenden

Wie benieuwd is naar het werk van The Kik, kan terecht bij één van de concerten die de band geeft. 'The Kik - Voor de overlevenden' speelt onder meer op 23 november in Ahoy Rotterdam.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater