Overig

Biografie Ivo van Hove verschijnt volgend jaar

Volgend jaar verschijnt er een biografie van Ivo van Hove, de regisseur en directeur van Toneelgroep Amsterdam. Dat meldt de Volkskrant. Het boek zal geschreven worden door Karin Veraart, die ook toneelrecensies voor het dagblad schrijft.

Van Hove is sinds 2001 directeur van Toneelgroep Amsterdam. Onder zijn leiding werd het gezelschap tot in het buitenland bekend. De Vlaming brak zelf ook internationaal door dankzij de regie van Lazarus, de musical die David Bowie schreef vlak voor zijn dood in 2016. Bij Joop van den Ende regisseerde hij eerder de musical Rent.

Voor Toneelgroep Amsterdam regisseerde Van Hove tal van stukken, waaronder 'Het Temmen van de Feeks' van Shakespeare en 'De Vrek' van Molière. Dit jaar lukte het hem om de Amerikaanse acteur Jude Law naar Amsterdam te halen voor een rol in 'Obsession' van Lucino Visconti. Begin 2018 speelt Cate Blanchett een rol in de theaterbewerking van 'All About Eve'

Karin Veraart zal overigens zolang ze aan het boek werkt, geen voorstelling van Van Hove of Toneelgroep Amsterdam recenseren.

Foto: Michiel Hendryckx

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater