Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Bijzonder theaterproject voor jongeren in Apeldoorn
18-06-2018

Bijzonder theaterproject voor jongeren in Apeldoorn

APELDOORN - Tim Koldenhof Producties brengt samen met Stichting Leergeld de voorstelling Dagboek van een Puber op de planken. Aan het project zullen twintig jongeren in de leeftijd van 12 tot 17 uit Apeldoorn werken.

Het gaat om jongeren uit minimagezinnen die om verschillende redenen niet snel in aanraking komen met theater, zingen of dansen. Dat kan bijvoorbeeld komen door geldgebrek thuis of omdat de jongeren niet weten waar ze terecht kunnen.

De rode draad door de voorstelling zijn de levens van de jongeren zelf. Het stuk snijdt dus thema's aan zoals dromen, ambities, wensen, liefdesperikelen, onzekerheden en vriendschappen.

Het doel van het project is om jongeren van verschillende achtergronden met elkaar te laten samenwerken, te verbinden en enthousiast te maken voor de podiumkunsten.

De pubers krijgen bij het creëren van de voorstelling hulp van een team dat bestaat uit onder andere een theatermaker, regisseur, zangcoach en choreograaf. De voorbereidingen starten in september. De voorstelling voeren de jongeren op voor publiek in januari in theater Gigant.


Op zoek naar een leuke voorstelling? Kijk dan snel in onze theateragenda!
Lees meer over: Apeldoornjongeren

Gerelateerd nieuws