Artiesten

Beveiliging voor Youp van 't Hek vanwege voetbalgrap

Youp van 't Hek kreeg in het verleden beveiliging vanwege een voetbalgrap. Dat vertelde hij gisteren in De Wereld Draait Door. "Ik werd een lange tijd serieus bedreigd."

Om welke grap het ging en wanneer Youp beveiliging kreeg, blijft onbekend. Maar de bedreiging kwam van hooligans die bekend waren bij de politie. De cabaretier vertelde dat de politie de bedreiging ook zeer serieus nam.

Beveiliging

Van 't Hek kreeg twee beveiligers. Die stonden ieder aan een kant van het podium tijdens zijn shows. Tijdens de eerste vijf shows moesten ze nog lachen. Maar daarna hield dat op. "Ze keken zo chagrijnig dat ik aan mijn management had gevraagd of het kon stoppen of dat ze ergens anders mochten staan, want ik werd er zelf een beetje lacherig van."

Veranderende grenzen van humor

In het programma sprak hij met Matthijs van Nieuwkerk over de veranderende grenzen van humor en de invloed daarvan op zijn eigen werk. Hij erkende dat hij hier wel over nadenkt. Maar: "Ik vind dat het er wel te vaak over gaat. En een grap is gewoon een grap."

Bekijk hier het hele fragment. (Klik op de afbeelding)

In het theater

Dit seizoen staat Youp van 't Hek ook weer in het theater met zijn voorstelling Met de kennis van nu. Of kijk voor meer cabaretvoorstellingen in onze theateragenda.

Foto: Vera de Kok

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater