Muziek, Toneel, Voorstellingen

Beste Zangers en Luizenmoeder genomineerd voor Televizier-ring

De verkiezing voor de Gouden Televizier-ring is weer begonnen. Het is de belangrijkste publieksprijs voor het beste televisie-programma van afgelopen seizoen. Tot 9 oktober kun je stemmen op de website van Televizier. Wederom zijn een aantal programma's met bekende artiesten uit het theater in de lijst te vinden. Uiteraard heeft Beste Zangers een nominatie na een zeer succesvol seizoen. Maar ook De Luizenmoeder heeft wederom een plekje weten te bemachtigen.

In Beste Zangers staan uiteraard musical-artiesten naast hiphop-artiesten en zangers. In iedere aflevering staat één zanger centraal en geeft iedereen die artiest een ode. Dat kan bijvoorbeeld met een cover, zoals Davina Michelle deed met Duurt Te Lang. Maar Trijntje zong bijvoorbeeld een nummer dat Lee Towers graag zingt voor zijn vrouw.

De Luizenmoeder is uiteraard een komedie die in 2018 een daverende start maakte. Er zitten veel bekende acteurs en cabaretiers in, zoals Henry van Loon en Ilse Warringa (Juf Ank). De Luizenmoeder greep vorig jaar net naast de hoofdprijs.

Verder is natuurlijk ook Heel Holland Bakt weer genomineerd, dat tegenwoordig wordt gepresenteerd door André van Duin. Bij dat programma is het gemis van Martine Bijl nog steeds groot; zij overleed afgelopen juni. Hoewel de Televizier een feestje is, zou het ons niets verbazen als daar straks toch even bij stil wordt gestaan.

Tot 23 september kun je op alle genomineerde programma's stemmen tijdens de voorronde. Daarna blijven er (zoals ieder jaar) drie kandidaten over. Daarna start een nieuwe stemronde om de winnaar van de Gouden Televizier-ring te bepalen.

Ben je op zoek naar een toneelstuk of concert? Kijk dan in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater