Dans

Beroemde ballet Het Zwanenmeer opnieuw in het theater

Het Charkov City Opera & Ballet staat tijdens de kerstdagen opnieuw in de Nederlandse theaters met een van de beroemdste balettten ter wereld. Goed nieuws dus voor de liefhebbers van ballet, want Charkov brengt Het Zwanenmeer op een weergaloze manier naar het theater.

Het Zwanenmeer is het romantische liefdesverhaal tussen Odette en prins Siegfried. Odette, koningin van de zwanen, is samen met andere jonge, onschuldige meisjes betoverd door Rotbart. Zij leven als zwanen en nemen alleen rond middernacht hun menselijke vormen aan. Enkel zuivere liefde kan de betovering doorbreken. Rotbart probeert via zijn dochter Odile, die als twee druppels water op Odette lijkt, tussen de geliefden te komen.

Het Ballet sloeg in 1885 in als een bom. Dat is misschien heel lang geleden, maar het is daarna nooit echt meer geëvenaard. ‘Ballet wordt nooit meer hetzelfde’, zuchtten toeschouwers die avond bewonderend.

Het Zwanenmeer is buitengewoon spectaculair. De voorstelling zit vol met fantasierijke spitzendansen (hoog op de tenen) en duizelingwekkende danstechniek. Daarbij is de hoofdrol - tevens een dubbelrol - een van de zwaarste rollen die je als ballerina kunt spelen.

Charkov City Opera & Ballet: traditie met een hedendaagse draai

Het Charkov City Opera & Ballet brengt dit wereldberoemde ballet op zijn eigen, weergaloze manier naar het theater. Charkov is gespecialiseerd in nieuwe producties van klassieke opera's en ballet. Daarbij houden ze deels vast aan de oude Oost Europese traditie, maar ze hebben ook de ambitie om hier een hedendaagse draai aan te geven.


Gerelateerde onderwerpen

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater