Theater, Theatermakers, Toneel, Voorstellingen

Auditie: vluchtelingen gezocht voor nieuwe voorstelling

Theaters in Amsterdam, Arnhem, Den Haag Leeuwarden, Rotterdam en Utrecht zijn op zoek naar mensen met een vluchtelingenachtergrond. Volgend jaar zal namelijk het toneelstuk 'Hoe ik talent voor het leven kreeg' in het theater te zien zijn. Hiervoor zijn er tientallen rollen gepland, die door lokale statushouders gespeeld mogen worden.

Voor 'Hoe ik talent voor het leven kreeg' bundelen stichting Wat We Doen, het Amsterdams Andalusisch Orkest, George & Eran Producties, De Meervaart en ICK Amsterdam hun krachten voor een gezamenlijke voorstelling. Het toneelstuk wordt een bewerking van het gelijknamige boek van Rodaan al Galidi, die zelf negen jaar in een AZC zat. Dit moet een groots opgezet spektakel worden. Het AZC wordt op het toneel gezet als een dorp met eigen wetten en regels. Zo komen theater, muziek en dans samen in een humoristische en toch ook wel indringende voorstelling.

De voorstelling zal vanaf februari gaan spelen en reist door heel Nederland. Per stad zijn er 25 extra spelers nodig. Als je geïnteresseerd bent kun jij je opgeven voor een selectiedag. De eerste selectiedag vindt plaats op 2 september in Leeuwarden. De datum van de selectiedag verschilt per stad.

Ben je op zoek naar een toneelvoorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater