Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Anouk denkt nog niet aan opvolger Nederlandstalig album
12-10-2018

Anouk denkt nog niet aan opvolger Nederlandstalig album

Vandaag kwam het eerste Nederlandstalige album uit van Anouk. Het album heet Wen D'r Maar Aan. De titel impliceert misschien dat ze nu op de Nederlandse toer gaat. Toch denkt de zangeres dat het bij een eenmalig project blijft. "Ik heb in elk geval geen plannen voor nog een Nederlandstalige plaat."

Op het nieuwe album staat ook het nummer Lente. Het lied zong ze dit jaar op de eerste lentedag tijdens het RTL Weer.Muzikaal verveeld


De zangeres voelde zich "muzikaal verveeld" en zocht daarom naar een muzikale uitdaging. En met succes. "Het uitdagen is zeker gelukt. Ik heb nog wel wat andere genres die ik zou willen proberen. Maar dat hou ik nog even voor mezelf."

Wat betreft het genre past het album niet in een hokje. "Geen idee. Nederchanson of gangsterrap? Het zijn gewoon liedjes", aldus Anouk.

Positief en negatief


Haar fans zijn niet eensgezind over het nieuwe project van de Haagse. "De reacties zijn verdeeld. Positief en negatief."

Omdat het maar één album is, zit een tournee er ook niet in. "Ik heb niet genoeg Nederlandstalig repertoire. Dus dan zou ik heel kort spelen."

"Het is niet natuurlijk"


Vorige week kregen we ook al een voorproefje van het album toen Anouk het nummer Jij zong in het tv-programma De Wereld Draait Door. Daarin vertelt ze dat in je moederstaal zingen toch weer andere koek is.

"In het Nederlandse schrijven of zingen is niet makkelijker. Het is niet iets dat ik prettig vind. Soms klinkt het te plat, dan weer te netjes, echt musicalachtig. Het is niet natuurlijk, en dat vond ik in het begin stom klinken."
Op zoek naar een leuke voorstelling? Kijk dan snel in onze theateragenda!

Lees meer over: AlgemeenAnouk

Gerelateerd nieuws