Artiesten

André Rieu viert 70ste verjaardag!

André Rieu blaast 70 kaarsjes uit vandaag! Maar onze maestro denkt nog lang niet aan zijn pensioen: "Artiest zijn voelt niet als werk".

Rieu peinst er niet over te stoppen, maar beseft dat hij zich in een bevoorrechte positie bevindt. "Ik kan me voorstellen dat mensen die hun hele leven zwaar of vervelend werk moeten doen, blij zij als ze eindelijk met pensioen kunnen gaan. Maar ik kan me niets mooiers voorstellen dan elke avond op de bühne te staan en muziek te maken met mijn orkest."

André Rieu kijkt vooruit

Momenteel tourt de orkestleider door Zuid-Amerika, maar speciaal voor zijn verjaardag vliegt hij terug naar ons land, zo vertelt hij aan de Telegraaf. Bang om ouder te worden is hij niet. "Ik ben geen piekeraar om me daar zorgen over te maken. Ik kijk vooruit, maar dan alleen in positieve zin. Wat kan ik allemaal nog wél? En niet: wat kan ik misschien ooit niet meer doen?" Stilzitten is dan ook niet aan hem besteed, zo blijkt wel uit zijn overvolle agenda. "Ik zie geen enkele reden om met muziek te stoppen. Het is te leuk! Dit jaar hebben we in zeventien landen opgetreden en bijna 700.000 tickets verkocht. Waarom zou ik stoppen?"

Geen zin in China

Hoewel hij de hele wereld overvliegt voor zijn concerten, blijft één land buiten zijn bereik. Zo trad hij slechts één keer op in China. "China is nog lastig, daar moeten we alles doen zoals de regering wil, daar heb ik geen zin in, maar ik schijn er erg populair te zijn."

Buikpijn van kritiek

Hoe populair hij ook is, Rieu kreeg in zijn carrière de nodige kritiek te verduren. Maar het ouder worden helpt hem dat te relativeren. "Als iemand in het begin van mijn carrière schreef dat ik niet goed speelde, raakte me dat, omdat ik vind dat ik wel goed speel. Maar sinds ik zie dat mijn succes oprecht is en collega's zeggen dat ze veel respect voor me hebben, krijg ik geen buikpijn meer van de kritiek."

Kerstshow

In december speelt Rieu de prachtige kerstshow 'Kerst in Maastricht'.

Benieuwd welke voorstellingen er spelen in de theaters? Kijk snel in onze theateragenda!

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater