Musical, Voorstellingen

Anastasia: hoofdrol voor Tessa van Tol en René van Kooten speelt slechterik!

Leuk nieuws van Albert Verlinde vanmorgen: hij maakte de namen van enkele hoofdrolspelers in de Broadway-musical Anastasia bekend. Tessa van Tol wordt tsarendochter Anastasia, René van Kooten slechterik Gleb Vaganovzal en Gerrie van der Klei (73) speelt grootvorstin Maria Fjodorovna. De Nederlandse versie gaat in september in première in het AFAS Circustheater.

Update: Anastasia - de Broadway Musical staat inmiddels in onze theateragenda.

De musical is een bewerking van de razendpolulaire animatiefilm Anastasia uit 1997. Weesmeisje Anya gaat op zoek naar haar roots, waarna blijkt dat ze tsarendochter Anastasia Romanov kan zijn, die als enige het bloedbad heeft overleefd waarbij haar ouders, zussen en broertje het leven lieten. Stage Entertainment ontwikkelde een magische musicalversie en bracht deze naar Broadway in New York, waar het al bijna twee jaar een daverend succes is. The New York Times en The Huffington Post spraken dan ook in superlatieven over de musical. Gelukkig voor de fans speelt de musical eerdaags ook 'thuis'. Met een Nederlandse sterrencast belooft het dé hit van aankomend musicalseizoen te worden!

René van Kooten als meedogenloze Sovjet-officier

Naast hoofdrolspeelster Tessa van Tol kruipt Van Kooten in de huid van de meedogenloze Sovjet-officier Gleb Vaganovzal. Hij laat Anastasia geen seconde met rust, waarna ze uitwijkt naar Parijs en daar haar hart verliest aan Dmitri (gespeeld door Milan van Waardenburg). Ook acteurs Ellen Evers en Ad Knippels krijgen een rol toegewezen.

Anastasia opvolger The Lion King in AFAS Circustheater in Scheveningen

De musical Anastasia speelt vanaf 5 september 2019 in het AFAS Circustheater in Scheveningen en wordt de opvolger van The Lion King .

Bekijk hier alvast een voorproefje! Tessa-Sunniva van Tol zingt de sterren van de hemel tijdens de perspresentatie in De Hermitage in Amsterdam. Met dank aan Musicaljournaal voor de beelden.

Kijk voor meer musicals in onze theateragenda!

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater