Artiesten

Alleenstaande moeder Nurlaila Karim speelt Donna in Mamma Mia! en herkent veel in haar

Musicalster Nurlaila Karim (43) speelt de vaste vervangster van Antje Monteiro in Mamma Mia! en kan zich helemaal vinden in haar rol. Als alleenstaande moeder voelt ze zich net zo'n sterke vrouw als haar personage Donna.

"Donna is een stoere en geëmancipeerde, maar ook kwetsbare vrouw, die heel erg naar liefde verlangt. Ze zit niet bij de pakken neer en ze is een voorbeeld voor andere vrouwen," aldus de actrice.

Zelf je kind naar bed brengen

Karim speelt twee keer per week de vaste vervanger (alternate) van Antje Monteiro en vindt het prima niet meer elke dag op de planken te staan."Ik vind het heel fijn om de alternate te zijn, dat is voor mij de meest ideale positie. Ik heb heel lang acht shows per week gedaan, maar ik heb drie opgroeiende kinderen. Nu kan ik 's avonds met ze eten en de kleinste in bed leggen. Bij de audities heb ik zelf aangegeven dat ik graag alternate zou willen zijn."

Alternate voor Antje Monteiro

Hoewel Karim veel van zichzelf in de rol kan stoppen, moet ze hier ook voor waken. "Soms hoorde ik tijdens de repetities: 'Dit is iets te veel Nurlaila, ik wil meer Donna.' Ik ben bijvoorbeeld heel knuffelig en Donna is wat afstandelijker. En ik ben iemand die overal om kan janken, terwijl Donna zich vaak groot houdt." Ook probeert ze niet teveel Monteiro na te bootsen. "Ik heb haar in de repetitieperiode gevolgd, zodat ik wist wat er technisch moest gebeuren. Na de première heb ik haar losgelaten en heb ik er mijn eigen Donna van gemaakt."

Nurlaila Karim in On your feet!

Nurlaila Karim heeft twee tieners uit haar eerste huwelijk (zoon Jay dochter Gaia) en dochter Julia uit haar tweede huwelijk. Sinds een jaar woont ze alleen met haar kinderen. Ze speelde onder meer de rol van Fantine in Les Misérables en Gloria Fajardo in de musical On Your Feet!.

Kijk voor meer musicals in onze theateragenda!

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater