Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Ali B opent muziekstudio voor zieke kinderen
30-06-2017

Ali B opent muziekstudio voor zieke kinderen

Ali B opende afgelopen woensdag de Ali B Muziekids Studio in Almere, een muziekstudio voor zieke kinderen. Hij deed dit samen met de burgemeester van de stad, Franc Weerwind. De studio is bedoeld voor de patiëntjes van De KinderKliniek. Zij konden hier eerst slechts vier dagdelen per week terecht, nu is dat vijf dagen.

"De Ali B Muziekids Studio is een initiatief voor kinderen die langdurig worden behandeld, chronisch ziek zijn en vermoeid van de behandeling. Zij kunnen hier alles vergeten en muziek maken met een fantastische begeleiding van enthousiaste vrijwilligers", vertelt Ali B.

Vergeten
"Het is een hele mooie kleurrijke studio met alle instrumenten, behalve blaasinstrumenten. Ik zie dat de kinderen alles vergeten. Dat ze even alles los kunnen laten. En ik zie dat ouders daardoor geraakt worden, omdat ze hun kind weer even kind zien zijn."

Ali B Band
"Als je hier komt, je weet maar nooit. Misschien speel je in de toekomst wel in de Ali B Band. Als je goed bent en iemand anders is ook goed, heb je toch een beetje voorrang als je van de Ali B Muziekids Studio komt."

Foto: Miho
Lees meer over: Ali BAlgemeen

Gerelateerd nieuws