Artiesten

Ali B heeft nieuw tv-programma! Maar hij waarschuwt kijkers wel...

Ali B presenteert vanaf maandag 10 juni het nieuwe tv-programma Ali's Mensentuin. In de show gaat hij de strijd aan met vooroordelen.

Het programma is een combinatie van sociaal experiment en 'emotainment'. Vijf groepen mensen zitten elk in een hok opgesloten in de mensentuin. Ali B kijkt naar de overeenkomsten en bijzonderheden van deze mensen.

Waarschuwing

De rapper waarschuwt wel langer dan twee minuten te kijken. "Als je de eerste twee minuten kijkt en je stopt, dan kan je het gewoon bestempelen als een programma waarin wordt gediscrimineerd."

Vooroordelen

De groepen bestaan uit mensen waarover veel vooroordelen bestaan. Denk bijvoorbeeld aan boeren, Surinaamse moeders, bikers en minima. De groepen lijken niets gemeen te hebben en mogen elkaar soms niet eens. Maar Ali B kijkt of er toch overeenkomsten zijn.

Heftig

Het begin kan volgens de theatermaker heftig zijn. "Daarin zie je mensen in een kooi zitten, heel respectloos. Als je die niet tot het einde kijkt, ja, dan wordt het lastig discussiëren. Het risico is dat er straks mensen in het land zijn die beledigd zijn."

Het programma is te zien op 10 juni vanaf 21:30 bij SBS 6.

Koorts

Volgend seizoen staat Ali B ook weer in de theaters met zijn voorstelling Koorts. Deze stond al gepland voor het huidige seizoen. Maar vanwege veranderingen in zijn privéleven, kon hij niet meer inhoudelijk achter het programma staan.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater