Artiesten

Alex Klaasen is jarig vandaag!

Acteur, theatermaker en zanger Alex Klaasen mag een feestje vieren vandaag, want hij wordt 43!

Zijn carrière krijgt meteen een vliegende start nadat hij afstudeert aan de Academie voor Kleinkunst: hij heeft direct rollen te pakken in grote producties als Brigitte, Toon en diverse producties van het Ro Theater. Lang en Gelukkig, Woef Side Story en De Gelaarsde Poes worden allemaal regelrechte toneeltoppers, en niet in de laatste plaats door de invulling van Klaasen. Naast acteren schreef hij ook liedteksten voor Ro Theater.

Overladen met prijzen

Geen wonder dat dit multi-talent al de nodige prijzen in ontvangst mocht nemen, zoals in 2000 de Cameretten en de Pall Mall Export Prijs voor 'Volgend jaar lach je d'r om'. Maar liefst zes Musical Awards heeft hij op zijn naam staan! Naast zijn cabaret- en toneelvoorstellingen is Klaasen ook heel actief op tv en in de bioscoop. Zo speelde hij in Het Klokhuis, Missie Aarde, Welkom in de Gouden Eeuw en Oh mijn hemel en in de films Gooische Vrouwen, Chez Nous, Soof en Het Verlangen. Dat hij ook prima solo een voorstelling kan neerzetten, bewees hij in 'Eindelijk alleen', waar hij een 'Neerlands Hoop' voor ontving. Collega André van Duin overhandigde hem ook nog eens de Johan Kaartprijs.

Alex Klaasen in Showponies

Zin om Klaasen live te bewonderen? Dan mag je zijn voorstelling Showponies 2 niet missen! Kijk hier voor de speellijst van deze doldwaze revue.

Gerelateerde onderwerpen

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater