Muziek, Voorstellingen

50 jaar na Bed Peace: Roel van Velzen bij muzikale ode aan John & Yoko

Een halve eeuw nadat John en Yoko de wereldpers te woord stonden vanuit hun Amsterdamse hotelkamer, brengt een keur aan artiesten een ode aan hun vredesactie. Onder meer Roel van Velzen maakt zijn opwachting tijdens de grandioze avond in Het Concertgebouw op 3 april.

Het is alweer 50 jaar geleden dat John Lennon en Yoko Ono het Amsterdamse Hilton Hotel indoken om een week lang te strijden voor vrede. De tortelduifjes waren net getrouwd en in plaats van een zonnige huwelijksreis, wilden ze liever een statement maken. Met succes, want nog nooit eerder werd Kamer 702 zo druk bezocht: vanuit de hele wereld stroomden de journalisten toe om de twee te interviewen. Nog altijd is de wereldvrede geen vanzelfsprekendheid, en dus slaan vele artiesten de handen ineen tijdens een speciale avond vol nummers van John & Yoko.

Roel van Velzen brengt ode in Concertgebouw

Niet alleen Het Concertgebouw, ook het Hilton Hotel zelf besteed de nodige aandacht aan de gebeurtenis. Zo is er in aanloop naar de viering in Het Concertgebouw een fototentoonstelling van 22 tot en met 31 maart en zijn er speciale events in het hotel. Het Concertgebouw -doorgaans het toneel van prachtige klassieke stukken- zet deze avond lichtere muziek in de spotlights. Naast artiesten -waaronder Roel van Velzen, Yorick van Norden, Maaike Ouboter, Marike Jager en Bertolf- maakt ook journalist Jan Donkers zijn opwachting. Donkers geldt als de beste Beatles-specialist ter wereld. Ook is er een speciale rol weggelegd voor mensen die in 1969 aanwezig waren bij de 'Bed-In for Peace' van John Lennon en Yoko Ono.

Kijk voor meer voorstellingen in onze theateragenda.

Foto: © Cor Jaring / Stadsarchief Amsterdam

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater