Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nergens veilig
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Nergens veilig

Peter van Rooijen

Peter van Rooijen : een zeer veelzijdige cabaretier die je niet mag missen! Dit multitalent staat ook dit jaar weer op de planken met zeer herkenbaar thema's: kwetsbaarheid en veiligheid.

Multitalent
Absurde humor, expressief, humoristisch, getalenteerd tekstschrijver...Peter van Rooijen laat zich niet in een hokje plaatsen! Zo is hij bekend van muziektheatergezelschap Circus Treurdier, won de Wim Sonneveldprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival én is onderdeel van het singer-songwriter collectief Het Nieuwe Lied. In 2013 debuteerde hij met de voorstelling 'Wat doe ik hier?', samen met muzikant Anne Punt. Ook in deze nieuwe voorstelling vormen zij een ijzersterk duo.

Kwetsbaarheid
Kwetsbaarheid. Het woord hoor je overal. Het is een eigenschap die je móet bezitten tegenwoordig. Maar is dat wel zo veilig, om je als mens kwetsbaar op te stellen? Want eigenlijk is niemand te vertrouwen. Goede vrienden en onbekenden, dichtbij huis, op je werk, en zelfs in het theater. Als je niet oppast, herken je overal het gevaar! Kun je het gevaar wel uit de weg gaan? Wat is de beste zelfbescherming? En staat deze bevangenheid simpel geluk niet in de weg? Peter vertelt ons erover in zijn nieuwe cabaretvoorstelling 'Nergens Veilig'.