Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Molière et Moi
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Molière et Moi

Holland Baroque

Molière et Moi van Holland Baroque is geïnspireerd op het Parijs in de tijd van Lodewijk de Veertiende, de orkestwerken van hofcomponisten Jean-Baptiste Lully en Marc-Antoine Charpentier én de Nederlandse klassieker Baron van schrijver Theun de Vries. De muziek van Lully en Charpentier past perfect bij het verhaal van De Vries.

Het stuk vertelt het verhaal van Michel Baron, een extreem knappe jonge jongen die erg op zichzelf is. Baron ontmoet op zijn dertiende de Franse steracteur en toneelschrijver Molière. In hem ziet Baron een voorbeeld en vaderfiguur. Maar terwijl de jongen groeit, takelt de acteur steeds meer af.

Het stuk speelt zich af in de zeventiende eeuw. De periode gold als een bloeiperiode voor de Franse muziek, met componisten zoals Jean-Baptiste Lully en Marc-Antoine Charpentier.

Molière et Moi als hoorspel


Holland Baroque nodigt opnieuw de Franse virtuoze fluitist Alexis Kossenko uit. In dit stuk werkt hij samen met de acteurs Erik van der Horst en Maartje van de Wetering.Molière et Moi is verbonden met het gelijknamige hoorspel dat in de herfst van 2018 wordt uitgezonden op Radio 4 en Radio 1.Uitvoerenden

Alexis Kossenko dirigent
Erik van der Horst
Maartje van de Wetering
Saar Vandenberghe


Kijk voor nog veel meer muziekvoorstellingen in onze theateragenda.