Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Moeders en Zonen
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Moeders en Zonen

Anne Wil Blankers, Paul de Leeuw e.a.

Voor het eerst samen op de planken: toneelgrootheid Anne Wil Blankers en all-round entertainer Paul de Leeuw. Moeders en Zonen is gebaseerd op de Broadwayhit ‘Mothers and Sons’. We volgen moeder Katherine (Anne Wil Blankers) die de partner (Paul de Leeuw) van haar overleden zoon bezoekt. Hij is inmiddels getrouwd met een andere man en heeft een zoon; iets wat 20 jaar geleden ondenkbaar was. Vervuld van boosheid, jaloezie, rouw en liefde voor haar aan aids overleden zoon, gaat Katherine de confrontatie met Cal aan.

Na jaren van zwijgen en het wegstoppen van emoties én zichzelf, wordt Katherine uitgedaagd om onder ogen te zien hoe de samenleving is veranderd. Deze ontmoeting is het startpunt van een modern stuk over de zoektocht naar de veranderde betekenis van familie en de helende kracht van vergeving.

Dit stuk van Terrence McNally over de veranderde betekenis van familie en de helende kracht van vergeving, werd in 2014 genomineerd voor twee Tony Awards en is voor het eerst in de Nederlandse theaters te zien. Een mooi en meeslepend Broadway-drama met scherpe humor.