Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Misa Tango
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Misa Tango

Kempenkoor

Première: Misa Tango van Luis Bacalov
Wie herinnert het zich niet: de prachtige klanken van de bandoneon tijdens de huwelijkssluiting van Máxima en Alexander? Misa Tango is een Argentijnse mis doorspekt met tangoritmes. De bandoneon speelt in dit werk een grote rol. Kempenkoor onder leiding van Cees Wouters is een groot gemengd koor en staat hoog aangeschreven. Vooral de jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion in de Sint-Petrusbasiliek te Oirschot heeft aan dit imago bijgedragen.
Een oorstrelend concert met drie bijzondere werken: Misa Tango (Luis Bacalov, première), Gloria van John Rutter en Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart.

Met de uitvoering van het beroemde Requiem van Mozart wil Kempenkoor een eerbetoon brengen aan Hans van den Eijnden die op 10 april 2015 na een kortstondige ziekte is overleden. Bijna 25 jaar was Hans als pianist en repetitor verbonden aan Kempenkoor. Dit Requiem was een van zijn meest geliefde werken.

M.m.v. Nationaal Symfonisch Kamerorkest (NASKA), Mirjam Schreur (mezzosopraan), Huub Claessens (bariton), Martin de Ruiter (bandoneon), Hilde Coppé (sopraan), Vincent Lesage (tenor)
Tijdens de pauze en na afloop speelt tangotrio Tango De Barrio