Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Midzomernachtdroom
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Midzomernachtdroom

Het Nationale Toneel

Midzomernachtdroom is een bittere komedie over de strijd tussen man en vrouw, in tijden waarin zelfs geliefden met minimale inspanningen een maximaal rendement willen behalen. De voorstelling werd destijds geselecteerd voor de Toneel Publieksprijs. Wegens het succes van deze Midzomernachtdroom speelt het Nationale Toneel de voorstelling opnieuw: slechts 5 keer, rond de kerstdagen, exclusief in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Theseus en Hippolyta zijn gearriveerde carrièremakers uit de hogere kringen. In hun drukke bestaan hadden zij geen tijd voor de liefde, maar nu willen ze op de valreep toch trouwen. Hun zucht naar onafhankelijkheid laat zich echter slecht combineren met de voor liefde noodzakelijke investeringen in de ander. In de nacht voor de bruiloft vechten hun alter ego’s Oberon en Titania in een droom de strijd uit, die overdag onder de oppervlakte sluimert. Diezelfde nacht treffen zij ook vier jonge geliefden die juist aan het begin staan van het liefdespad. Zij verwarren lust en eigen gewin met liefde.
Ondertussen bereidt een groep werklieden ter ere van het huwelijksfeest een romantisch toneelstuk voor over Pyramus en Thisbe, het liefdespaar dat voor elkaar sterft. Alsof dat niet genoeg is, drijft kwelgeest Puck die de gevolgen van het gebrek aan liefde als geen ander kent de zaken in die nacht zo op de spits dat iedereen bij het wakker worden een wijze les heeft geleerd.

Regie Theu Boermans
Van William Shakespeare
Met Pierre Bokma, Stefan de Walle, Anniek Pheifer, Joris Smit, Sallie Harmsen, Hannah Hoekstra e.a.