Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Menthol
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Menthol

The Young Ones i.s.m. 4Oost

The Young Ones gaan in de vorm van onbeleefd muzikaal variété aan de haal met een actueel stuk interculturele Hengelose geschiedenis. Marktkoopman Menthol (bijnaam van Joseph Sylvester, 1890 - 1955) was met zijn ‘Mr Bojangles gentleman’ verschijning een nationale bekendheid en zijn huwelijk met het ‘mooiste meisje van de stad’ Marie Borchert (bijgenaamd ‘Roosie’) haalde de voorpagina’s van alle landelijke kranten.

Menthol leerde Nederland op hardhandige wijze tandenpoetsen. Hij speelde in zijn theatrale marktperfomances zo geraffineerd in op de niets ontziende vooroordelen van zijn klanten dat zijn ruwe verkooptechnieken voor veel mensen juist een reden was om zijn kraam te bezoeken. Hij dankt zijn bijnaam aan zijn eigen merk zelf vervaardigde Babajaba tandpasta die hij op alle markten van Nederland verkocht.
De muziektheatervoorstelling ‘Menthol’ van The Young Ones is een eerbetoon aan de onverwoestbare kracht van liefde en humor in een onverdraagzame omgeving. Deze productie is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel (via Stichting 4 Oost).