Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Masai
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Masai

Nienke Nasserian Nillesen

De Nederlands-Tanzaniaanse klassieke muziektheatermaakster Nienke Nasserian Nillesen vertelt over haar familie in Tanzania. Ze doet dit met een bijzondere combinatie van klassieke aria’s en Afrikaanse liederen.

Haar verhaal gaat over haar band met haar vader, stamhoofd van de Masai, over haar 32 broertjes en zusjes, over gemis en communicatie.

Centraal bij dit alles staat cultuurverschil. Nienke kan moeilijk communiceren met haar Tanzaniaanse familie, maar door dansen, zingen en springen voelt ze een grote connectie.

De voorstelling won in 2016 de de Fontys entreeprijs tijdens de Festival Boulevard. De jury zei over haar: "Wat vooral opvalt is hoe gemakkelijk Nienke de zaal voor zich weet in te nemen. Haar aanwezigheid op de vloer straalt vertrouwen uit in de kracht van het verhaal dat ze vertelt. Ze vertelt en zingt met een pure energie en een glimlach. […] Qua intentie, persoonlijkheid en de oorspronkelijkheid van haar verhaal en keuzes weet ze haar publiek te pakken van begin tot einde."