Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / MANIACS
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

MANIACS

ULRIKE QUADE COMPANY / NORDLAND VISUAL THEATRE

Ze is sensueel, bloedmooi en luistert ademloos naar zijn verhalen. Ze vraagt niet om dure cadeaus en er zijn nooit discussies over het huishouden. Ze is in alle opzichten zijn perfecte levenspartner. Toch is er iets vreemds aan hun relatie. Renée is namelijk een pop, een real doll, besteld op internet. Hij heeft haar uitgekozen en al scrollend door de vele keuzemenu’s gemodelleerd tot zijn perfecte vrouw.

Als ze aankomt in een grote houten kist begint het ontdekkingsspel: haar huid van siliconen, de kuiltjes, de gaten. De pop wordt warm, buigt, deukt en geeft zacht toe aan zijn bewegingen. Hij fluistert en praat met haar. Niet veel later is ze niet meer weg te denken uit zijn leven.

Het bedrijf dat Renée gemaakt heeft verstuurt dagelijks een dozijn real doll’s naar klanten over de hele wereld. Op internetfora worden tips uitgewisseld hoe de pop het beste gehanteerd en onderhouden kan worden, maar ook gediscussieerd hoe de pop onderdeel kan zijn van je sociale leven. Acteur Phi Nguyen stelt zelf zijn real doll samen op internet en onderzoekt of het mogelijk is om een relatie op te bouwen met een levensechte pop. Blijkt Renée inderdaad de ideale partner?