Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Made In Here
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Made In Here

Frascati Producties / Davy Pieters

De wereld verandert
De wereld verandert. In de nabije toekomst woont 60 procent van de wereldbevolking in steden. We moeten onze leefwijze drastisch veranderen. Maar hoe? Is er een manier om duurzaam, ecologisch en milieuvriendelijk samen te leven? Kun je idealistisch zijn én consument? Made in here zoekt naar manieren om goed te leven.

Spiegelen
Davy Pieters(1988) vertelt verhalen die zich spiegelen aan haar eigen generatie en de tijd waarin wij nu leven. We leggen de werkelijkheid anno nu in alle facetten vast en bieden deze omgekeerd ook weer in een voortdurende stroom beelden aan onszelf aan. Hoe beïnvloedt dat onze manier van kijken, ons zicht op die werkelijkheid? Hoe maakbaar zijn wij en wat voor effect heeft die maakbaarheid op de manier waarop we samenleven?

Succesvol
Sinds haar afstuderen aan de Toneelacademie Maastricht maakte Davy Pieters bij Frascati Producties de studie What Remains (2012), het hilarische, gruwelijke sprookje An Elephant (2012) en de bejubelde monoloog The Truth About Kate (2014), die werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival, het Vlaamse Circuit X en waarmee ze genomineerd werd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs. Daarna volgde How Did I Die (2014), waarvoor Davy in de wereld van het forensisch onderzoek dook. De voorstelling maakte een uitgebreide tournee door binnen- en buitenland. Met Nastaran Razawi Khorasani richtte Davy Pieters bovendien het gezelscap KOBE op: regelmatig treden ze met spectaculaire, theatrale performances op in de club- en festivalscene.