Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / LUCEBERT
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

LUCEBERT

Flex Bent Braam

Na 25 jaar Bik Bent Braam besluit pianist Michiel Braam om verder te gaan met een kleiner, meer flexibel ensemble. Flex Bent Braam presenteert gelijk een nieuw album, Lucebert, gewijd aan de gelijknamige dichter, CoBrA-schilder en jazzfanaat.
Lucebert was een grote jazzliefhebber. Toen Lucebert in 1965 om commentaar werd gevraagd naar de positie van de literaire beweging De Vijftigers, reageerde hij met een telegram opgebouwd uit jazztitels: ‘Hot House, Dizzy Atmosphere (Misty), When Your Lover Has Gone (Get Out Of Town), Straight No Chaser, I May Be Wrong (So What), Let’s Cool One, Better Git It In Your Soul, Stratus Seekers.’

Precies deze standards, op unieke wijze gearrangeerd, worden afgewisseld met nieuwe composities van Braam die gebaseerd zijn op de Japanse Epigrammen van Lucebert. Voorspelbaarheid is taboe bij Braam.

Voor dit eerste programma met zijn nieuwe band – de Flex Bent Braam, heeft Michiel gekozen voor een bezetting met een aantal Bik Bent Braam zwaargewichten die garant staan voor een swingend avondje muziek.