Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theaters / Leiden / Stadsgehoorzaal Leiden
Logo Stadsgehoorzaal Leiden

Contact

Stadsgehoorzaal Leiden

Breestraat 60
2311 CS Leiden

Theater foto Stadsgehoorzaal LeidenTheater foto Stadsgehoorzaal Leiden

Stadsgehoorzaal Leiden is een monumentale locatie in de sfeervolle binnenstad van Leiden. De Stadsgehoorzaal valt samen met de Leidse Schouwburg onder de organisatie Stadspodia Leiden. Het theater beschikt over drie zalen en is hiermee het grootste theater van Leiden. De Aalmarktzaal heeft 349 plekken, de Breezaal 200 en de grote zaal heeft maar liefst 838 plekken. De Aalmarktzaal zit wel in het gebouw van de Stadsgehoorzaal, maar wordt gezien als een apart onderdeel van het theater.

ToegankelijkheidRolstoelvriendelijk
GarderobeGratis
PauzedrankjeGratis
StoelverhogerVerkrijgbaar bij de garderobe
PARKEREN

De Breestraat is na 19.00 uur met de auto toegankelijk, u kunt dus voor de deur uitstappen. Tot 19.00 uur is de Breestraat niet toegankelijk voor auto's. Aan de Haagweg (op een kleine 10 minuten loopafstand) ligt het dichtstbijzijnde parkeerterrein, dat bovendien een gratis taxiservice aanbiedt. Na het parkeren brengen de taxibusjes u in enkele minuten bij de zaal. Na afloop wordt u na een telefoontje weer bij het parkeerterrein afgezet. Zie stadsparkeerplan.com voor meer informatie. De Parkeergarage Langegracht/Dirk van den Broek is uitsluitend 's avonds geopend wanneer er een voorstelling plaatsvindt in de Leidse Schouwburg. Wij raden u aan gebruik te maken van parkeerterrein Haagweg wanneer u de Stadsgehoorzaal bezoekt.

OPENBAAR VERVOER

Het treinstation Leiden Centraal ligt op 15 minuten loopafstand. De Stadsgehoorzaal is vanaf het station uitstekend bereikbaar met de buslijnen 11, 12, 13, 28, 45, 169, 182,186, 187 en 206, die vlakbij stoppen. Plan uw reis met het openbaar vervoer op www.9292.nl.