Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Later
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Later

BJ's Wild Verband

Mike Roelofs (toetsen), Sjoerd van Bommel (drums) en BJ Baartmans (snaren en zang) werken al jarenlang samen. Voor verschillende singer songwriters uit binnen- en buitenland. Zo is er opgenomen met onder anderen Shannon Lyon, JW Roy, Iain Matthews en Gerard van Maasakkers. Veel van die opnames vonden plaats in BJ Baartmans' eigen 'Studio Wild Verband'.

De onmiskenbare chemie in het samenspel van het trio ligt als stevig ronkende motor achter het BJ's Wild Verband album 'Later', dat vanavond wordt gepresenteerd. Het album werd zo goed als helemaal “live in de studio” vastgelegd.
BJ Baartmans schreef in een intense week een tiental songs met de sound van de band nadrukkelijk in zijn achterhoofd. De arrangementen ontstonden bij de sessies ter plekke en het resultaat is een album waar de spelvreugde van af spat. Ruig, teder, funky, emotioneel, complex...

Baartmans, Roelofs en Van Bommel op het podium brengt drie karakteristieke muzikanten naar voren die elkaar niet kunnen missen om hun heel eigen gezicht te kunnen tonen. Virtuoos en op het scherpst van de snede, maar ook heel dienbaar aan elkaar. Een band voor Grote Oren, om helemaal in te kunnen duiken. Concessieloos in z'n aanpak. Electrisch, geladen, ontwapenend.