Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Koning Poppo en de kinderen van Holle
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Koning Poppo en de kinderen van Holle

Posthuis Theater, Cultuur Coöperatie Welbegrepen

De Kerstmusical Koning Poppo en de kinderen van Holle is een leuke parodie op de geschiedenis van Friesland. Met in de hoofdrol de laatste koning van de vrije Friezen. En dat was niet Redbad, maar Poppo! De zoon van Redbad.

Slag bij de Boarne


Over de Slag bij de Boarne hoor je niets meer. De slag vond plaats in 734, maar werd tweehonderd jaar geleden weggelaten uit de tweede editie van 'De Vaderlandsche Geschiedenis: van Hunebed tot Koninkrijk'.


Hierdoor weten weinigen over de ware toedracht van de slag. Zo zou de kleermaker van Friese Koning Poppo een treuzelaar zijn geweest. Anderen zeggen dat Poppo te laat aankwam bij de slag met de Franken, omdat zijn vrouw vond dat hij eerst de kinderen moest voorlezen. "Ja, hij heeft elke keer weer wat", zou ze hebben gezegd. "Dan moet hij weer slootjespringen met een piek of bootje zeilen met een platbodem. Het is ook een keertje klaar: afspraak is afspraak."


Ware verhaal


Hoor dus het ware verhaal over de Slag bij de Boarne, hoe het werkelijk zat met die kleermaker en waarom de kinderen van Holle – de weduwe van Poppo - niet deugden. En sneeuwde het werkelijk in juli 734?


Kijk voor nog veel meer musicals in onze theateragenda.