Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Kogelvis
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Kogelvis

Toneelgroep Oostpool

Kogelvis is een stuk dat oorspronkelijk speelde in Theater Bellevue als lunchvoorstelling en is nu speciaal bewerkt voor Musis Arnhem. Het griezelige toneelstuk wordt nu gespeeld op de muziek van een strijkkwartet van Het Nationaal Jeugd Orkest in samenwerking met het Gelders Orkest. De cast is ook uitgebreid met twee sterdansers van Introdans. Dit maakt de voorstelling een feest voor oog en oor. Lees hier ons première-verslag!

Jeffrey Dahmer - 'The Milwaukee Cannibal' heeft de ontvoering, seksueel misbruik en moord op zeventien jongens op zijn naam staan. Tussen 1978 en 1991 verleidde hij ze en bracht ze vervolgens mee naar huis, waar hij ze drogeerde, vermoordde, vasthield, seksueel misbruikte en vervolgens ontleedde en opat. De daden leidden onder zijn aanhangers tot een ware mythe en verafgoding na zijn dood.

Tekstschrijver Nick Bruckman probeert de geschiedenis en vooral de fascinatie voor deze seriemoordenaar te reconstrueren. Hij doet dit door de beschrijving van het onderbewuste van Rita -de zus van één van de slachtoffers- die tevergeefs wacht op zijn terugkeer. Ook probeert hij te achterhalen hoe vreemd het verlangen naar het volledig bezitten van een lichaam is. Vier jongens geven een gezicht aan degenen die zich willen overgeven, verdwijnen, en ook aan de mannen die de volledige controle willen hebben over de ander, en uit alle macht deze gevoelens proberen te onderdrukken.

Tekst: Nick Bruckman
Regie: Marcus Azzini
Spel: Sebas Berman, Thomas Cammaert, Abe Dijkman, Jurriën Remkes Productieleiding Lowie Smink

Kogelvis is een coproductie tussen Toneelgroep Oostpool, Introdans Het Nationaal Jeugd Orkest en het Gelders Orkest.