Efteling Theater (Kaatsheuvel)
51.6519
5.04934
Tolgahan
51.6589
5.03327
Mykonos
51.6585
5.03728

Geen voorstellingen gevonden.

arrow down

Informatie over theater

De Efteling is een van de populairste pretparken in Nederland. Maar je vindt er niet alleen het Sprookjesbos, de Droomvlucht en spannende achtbanen. Het pretpark in Kaatsheuvel heeft ook een eigen theater waar je terecht kunt voor leuke musicals. Zo speelde eerder musicals als Annie en de klassieker The Sound of Music.

Het Efteling Theater heeft op verschillende plekken in het park gezeten en is meegegroeid met de Efteling zelf. Het eerste theater wordt gebouwd in 1972 in het Carrousel Paleis. Dit Victoriaans Theater doet ruim 20 jaar trouwe dienst, totdat de wens bestaat een nieuw tweede theater te bouwen. Deze komt er in 1989 op de plek van het oude openluchtzwembad aan de oever van de Kanovijver. Dit theater staat letterlijk in het oude zwembad en zou slechts tijdelijk zijn. Toch worden er 12 jaar lang shows en voorstellingen opgevoerd. Uiteindelijk wordt begin van de jaren '00 besloten met de bouw van het nieuwe parkdeel Uitrijk ook een nieuw definitief theater te bouwen aan de Roeivijver. Deze opent in 2002, al wordt de bouw pas een jaar later afgerond. In 2002 is de Efteling namelijk 50 jaar oud en dat wordt onder andere gevierd met de eerste parkmusical die speelt in het nieuwe theater: de Wonderlijke Efteling Show met onder andere Hans Klok

Sinds 2008 staat het Efteling Theater los van het park en is het dus niet meer vrij toegankelijk voor parkbezoekers. Er spelen vanaf dan dus geen parkmusicals meer, maar er is des te meer plaats voor grote producties als The Sound of Music, Sprookjesboom de musical, Kruimeltje, De Gelaarsde Kat en CARO. Dit gebeurt allemaal in de grote zaal, waar 1100 bezoekers in passen. 

 


Toegankelijkheid Het Efteling Theater is toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. Er zijn in de zaal een aantal rolstoelplaatsen en begeleidersplaatsen beschikbaar. Deze kun je reserveren door te bellen naar 041 - 6537 777.
Geluidsversterkende apparatuur In het Efteling Theater is een ringleiding aanwezig. Je kunt de ontvangers kosteloos lenen bij de garderobe in de foyer. 
Garderobe Er is een gratis garderobe aanwezig. 

 

 

Beeld: © Jasper Kroese

arrow down
arrow down

Bereikbaarheid

Het Efteling Theater is goed te bereiken met de auto. Ook kun je vanaf Den Bosch Centraal of Tilburg Centraal met de bus De Efteling bereiken. Plan van tevoren je route via Google Maps of 9292.nl.

 

Openbaar vervoer

Vanaf Den Bosch Centraal neem je bus 300 naar halte Efteling, Kaatsheuvel. Vanaf Tilburg Centraal reis je met bus 301 naar halte Efteling, Kaatsheuvel. Vanaf deze halte is het nog ongeveer 7 minuten lopen naar de Efteling. 

Parkeren

Het Efteling Theater is het best te bereiken met de auto:

  • Vanuit Rotterdam (A16): houd richting Dordrecht/Breda aan en neem achtereenvolgens de afslag Den Bosch (A59) en Waalwijk/Kaatsheuvel (N261). Volg vervolgens de borden 'Efteling'.
  • Vanuit Utrecht (A2): houd richting Den Bosch aan en neem achtereenvolgens de afslag Gorinchem/Breda (A27), Waalwijk (A59) en Waalwijk/Kaatsheuvel (N261). Volg vervolgens de borden 'Efteling'.
  • Vanuit Arnhem/Nijmegen (A50): houd richting Den Bosch/Eindhoven aan en neem vervolgens afslag 37 naar Waalwijk/Kaatsheuvel (N261). Volg vervolgens de borden 'Efteling'.
  • Vanuit Breda (A27): houd richting Utrecht en neem achtereenvolgens de afslag Waalwijk (A59) en Waalwijk/Kaatsheuvel (N261). Volg vervolgens de borden 'Efteling'.
  • Vanuit Eindhoven (A58): houd richting Tilburg aan en neem achtereenvolgens de afslag Tilburg-Noord/Den Bosch/Waalwijk (A65). Volg vervolgens de borden 'Efteling'. 

 

Je kunt parkeren bij de hoofdingang van het Efteling Park, waar voor theaterbezoekers een speciaal tarief geldt. Je koopt voor €7,50 bij het theater zelf een parkeerkaart. 

 

 

gerelateerd nieuws

Auditie: Efteling zoekt jongens voor CARO

Auditie: Efteling zoekt jongens voor CARO

Ben jij een jongen tussen de 8 en 10 jaar? Lijkt het je leuk om in een...

Laatste nieuws

Wieteke van Dort is overleden

De 81-jarige actrice overleed aan de gevolgen van kanker.

17 jul 2024 Artiesten

Vacature: Theater.nl zoekt Webredacteur (36-40 uur)

Beschik je over een zeer vlotte pen en wil je Theater.nl helpen groeien?

16 jul 2024 Theater

Bekijk Hoe dan?! van Christel de Laat

De complete voorstelling is via YouTube te zien.

16 jul 2024 Kijktip

Guido Weijers annuleert oudejaarsconference 2024

De cabaretier gaat in plaats daarvan in reprise met Momentum.

15 jul 2024 Cabaret