Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Intouchables
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

(Op basis van 1 recensie)

Intouchables

Huub Stapel, Cyriel Guds e.a.

Franse succesfilm in het theater!

In 2011 had de film Intouchables veel succes; in Nederland zagen meer dan 1,2 miljoen mensen de film en wereldwijd had zij meer dan 50 miljoen bezoekers. Het werd de best bekeken Franse film ooit. Laat u nu ook in het theater meeslepen door het ontroerende verhaal van Intouchables.

Philippe is een steenrijke verlamde man uit de elitekringen van Parijs. Hij wil graag een persoonlijk verzorger en Driss, een kleine crimineel uit de banlieus van Parijs, reageert op de vacature, maar alleen om afgewezen te worden en dan recht te hebben op een uitkering. Toch wordt hij aangenomen en dat zorgt er voor dat de levens van beide voorgoed veranderen. Philippe wordt uitgedaagd door het lef en de keiharde overlevingsdrift van Driss en hij betreedt een wereld die totaal niet op de zijne lijkt.

Driss is de onconventionele verzorger die Philippe als gewone man tegemoet treed, en niet als zieke en zielige patiënt. De mannen zoeken samen naar spanning en avontuur en dagen elkaar uit. Tussen de twee tegenpolen groeit een bijzondere vriendschap, die even kwetsbaar als ontroerend is.

Dick van den Heuvel en Peter de Baan, die eerder samen de bekroonde musicalversie van De Kleine Blonde Dood hebben gemaakt, schrijven het script van deze theaterbewerking.

Huub Stapel (bekend van De Lift, Flodder, Amsterdamned en de theaterrollen, Soldaat van Oranje en Kentering van een huwelijk) speelt Philippe en Driss zal vertolkt worden door Cyriel Guds (eerder te zien in Phaedra en De Queeste), student aan de Toneelacademie Maastricht.

Intouchables weet prachtig de kwetsbaarheid te vermengen met humor en tragikomische situaties. Het is een schets van twee werelden, maar vooral van twee mannen en hun vriendschap.


Recensies

Y. Stoopman
19-11-2016 13:57

/

Ik heb de voorstelling gezien in Theater De Willem in Papendrecht op 22 oktober. Dus in geen van bovenstaande theaters. Kwam vandaag de site tegen en heb onmiddellijk gereageerd.
Superlatieven tekort om te omschrijven hoe goed de voorstelling was. De film was goed en intens, maar zoals Huub Stapel, Cyril Guds en de dame (waarvan ik de naam even kwijt ben) dit op het toneel gezet hebben INCROYABLE.