Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Into the Ballroom
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

(Op basis van 1 recensie)

Into the Ballroom

Peter Faber en Gerhardt

De aantrekkelijke en vrolijke Suzy is de ster van de ballroomfeesten in de jaren 50. Maar achter de lach schuilt een duistere kant. En op een avond gaat het helemaal mis.

Met het mooie indringende stemgeluid van Gerhardt, de vaak sterke, maar oprechte verhalen van Peter Faber en de fantastische opzwepende band hoort u het verhaal van Suzy en beleeft u een geweldige show.

Kijk voor nog veel meer muziekvoorstellingen in onze theateragenda

Recensies

Claudia van Borselaer
07-02-2019 18:17

Stadstheater Zoetermeer / Zoetermeer

Een vakkundige band en Peter Faber op dreef als sterkeverhalenverteller.
Wat deze voorstelling tegen had, was dat zowel de preview als de tekstuele aankondiging sterk de indruk gaf dat het een muzikaal 'back to the fifties' feestje zou zijn; een avond vol oude, herkenbare en swingende hits, aan elkaar gepraat door Peter Faber, met het achtergrondverhaal van Suzy als kapstok. Het publiek, grotendeels mensen van wie de jeugd in en rond de jaren 50 lag, werd hierin teleurgesteld. De muziek was absoluut sterk, maar kwam vooral zeer eigentijds over, en de verhalen tussendoor gingen van de hak op de tak. "Mannen zijn jagers met een speer, vrouwen verzamelaars met een mandje". Er was weinig fifties te bekennen en na de eerste tien minuten zag ik dat mensen elkaar verbaasd begonnen aan te kijken. De sfeer in de zaal had te lijden onder deze niet ingeloste verwachtingen en het applaus was helaas mager.
Jammer, want had de informatie een beter beeld gegeven van de voorstelling, dan zou de zaal misschien vol hebben gezeten met toeschouwers die hier wél voor hadden gekozen.