arrow down

Informatie

Dat een luxueus gevoel ook betaalbaar kan zijn, bewijst Casa Julia. Stap binnen en ervaar de huiselijkheid van dit prachtige boutiquehotel in Delft. Mi casa, su casa! 

Casa Julia kent een rijke historie. Het pand dateert uit 1920 en is een mooi voorbeeld van kubisme/expressionisme, naar een ontwerp van architect Jos Klijnen. In vroegere jaren werd hier bijles gegeven aan TU- studenten, maar vanaf 1962 kent het haar bestemming als hotel. Jarenlang heette het Hotel Juliana, tot het in 2016 door Fine Hotels & Suites werd overgenomen.

Een nieuwe naam werd gekozen en ook het interieur kreeg een flinke metamorfose. Dit resulteerde in de mooie, rustieke uitstraling die het nu kent, waar ruimtelijkheid en modern design samengaan met prachtige authentieke details. Zo neemt de Delftse grootmeester Johannes Vermeer een bijzondere plek in binnen het pand: we zien zijn werken en invloed veelvuldig terug. Zo ook in het Huisje van Vermeer: een prachtige vergaderlocatie in het tuinhuisje van Casa Julia, gelegen in een fijne stadstuin. 

De huiselijke lounge vormt het hart van het hotel. Hier plof je gezellig neer met een boek of een tijdschrift en geniet je van koffie en lekkere bites. Als de avond valt, kun je je terugtrekken op een van de comfortabele kamers, die alles bieden voor een heerlijke nachtrust. Bij Casa Julia zal het je aan niets ontbreken!

Theater in de buurt

arrow down

Bereikbaarheid

Casa Julia ligt aan de Maerten Trompstraat 33 in Delft. Het hotel is perfect bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf het treinstation stoppen diverse bussen aan halte Julianalaan (bus 69, 40 en 174) of halte Michiel de Ruyterweg (bus 63). Kom je met de auto? Parkeer dan eenvoudig op het terrein van het hotel. 

Casa Julia vormt de perfecte uitvalsbasis voor een leuk uitstapje. Binnen een kwartiertje ben je bij het Vermeer Museum of de Nieuwe Kerk. Ook het centrum is dichtbij, waar je heerlijk kunt winkelen en zult genieten van de historische binnenstad. Voor een theaterbezoek ben je bij Theater de Veste aan het juiste adres.

 

Theater in de buurt

Casa Julia
52.00365679999999
4.3669631
Rietveld Theater (Delft)
52.0136
4.36067
Theater de Veste (Delft)
52.0085
4.36296

Theaters in de buurt

Restaurants in de buurt

gerelateerd nieuws

Theaternieuws week 15: Youp van 't Hek verlengt tournee en cast Checkpoint Charlie bekend

Theaternieuws week 15: Youp van 't Hek verlengt tournee en cast Checkpoint Charlie bekend

Wij praten je bij over het nieuws uit de theaterwereld van de afgelopen week.

Laatste nieuws

Nieuwsoverzicht week 21: Herman van Veen ontvangt prijs en Tina Turner (83) overleden

Lees het laatste theaternieuws in ons handige weekoverzicht.

28 mei 2023

Kijktip: nieuw seizoen van Klassiekers met Kleinsma

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen schuift Loes Luca aan.

26 mei 2023

Tina Turner (83) overleden

TINA - De Tina Turner Musical was een prachtig laatste eerbetoon aan de zangeres.

25 mei 2023

Mylène d'Anjou en Anouk van Nes in Mees Kees Op Kamp

Merijn Oerlemans speelt de rol van Mees Kees.

25 mei 2023