arrow down

Informatie

Dat een luxueus gevoel ook betaalbaar kan zijn, bewijst Casa Julia. Stap binnen en ervaar de huiselijkheid van dit prachtige boutiquehotel in Delft. Mi casa, su casa! 

Casa Julia kent een rijke historie. Het pand dateert uit 1920 en is een mooi voorbeeld van kubisme/expressionisme, naar een ontwerp van architect Jos Klijnen. In vroegere jaren werd hier bijles gegeven aan TU- studenten, maar vanaf 1962 kent het haar bestemming als hotel. Jarenlang heette het Hotel Juliana, tot het in 2016 door Fine Hotels & Suites werd overgenomen.

Een nieuwe naam werd gekozen en ook het interieur kreeg een flinke metamorfose. Dit resulteerde in de mooie, rustieke uitstraling die het nu kent, waar ruimtelijkheid en modern design samengaan met prachtige authentieke details. Zo neemt de Delftse grootmeester Johannes Vermeer een bijzondere plek in binnen het pand: we zien zijn werken en invloed veelvuldig terug. Zo ook in het Huisje van Vermeer: een prachtige vergaderlocatie in het tuinhuisje van Casa Julia, gelegen in een fijne stadstuin. 

De huiselijke lounge vormt het hart van het hotel. Hier plof je gezellig neer met een boek of een tijdschrift en geniet je van koffie en lekkere bites. Als de avond valt, kun je je terugtrekken op een van de comfortabele kamers, die alles bieden voor een heerlijke nachtrust. Bij Casa Julia zal het je aan niets ontbreken!

Theater in de buurt

arrow down

Bereikbaarheid

Casa Julia ligt aan de Maerten Trompstraat 33 in Delft. Het hotel is perfect bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf het treinstation stoppen diverse bussen aan halte Julianalaan (bus 69, 40 en 174) of halte Michiel de Ruyterweg (bus 63). Kom je met de auto? Parkeer dan eenvoudig op het terrein van het hotel. 

Casa Julia vormt de perfecte uitvalsbasis voor een leuk uitstapje. Binnen een kwartiertje ben je bij het Vermeer Museum of de Nieuwe Kerk. Ook het centrum is dichtbij, waar je heerlijk kunt winkelen en zult genieten van de historische binnenstad. Voor een theaterbezoek ben je bij Theater de Veste aan het juiste adres.

 

Theater in de buurt

Casa Julia
52.00365679999999
4.3669631
Rietveld Theater (Delft)
52.0136
4.36067
Theater de Veste (Delft)
52.0085
4.36296

Theaters in de buurt

Restaurants in de buurt

gerelateerd nieuws

Theater De Stoep is theater van het jaar 2023

Theater De Stoep is theater van het jaar 2023

Theater de Speeldoos is de winnaar onder de kleine theaters.

Laatste nieuws

Paasspektakel The Passion 2025 in Terneuzen

De jubileumeditie van The Passion vindt plaats in de Zeelandse stad Terneuzen.

12 jun 2024 Highlight

Theater.nl bezocht: Disney FROZEN - de musical

Een betoverende, ijskoude en tegelijkertijd hartverwarmende musical.

11 jun 2024 Musical

S10 op theatertour: "Mega veel zin in"

De zangeres gaat vanaf november op theatertour in Nederland en België.

11 jun 2024 Muziek

Doe nu mee aan de loting voor tickets Jochem Myjer!

Je kunt je tot en met dinsdag 11 juni inschrijven voor tickets voor Net Alsof.

10 jun 2024 Cabaret