Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Hondenhartje
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Hondenhartje

De Nationale Opera

De jeugdopera Hondenhartje gaat over een Hollandse vrachtvaarder en zijn scheepshondje Sjarik die varen over de Plastic Soep. Het stuk is een parodie op de wereld waarin iedereen het overzicht kwijt is en de leiders alleen nog opiniepeilingen volgen in plaats van een rolmodel te zijn.

Het verhaal gaat over een schip onder leiding van de Captain. Hij zingt liederen met zijn crew en geeft niets om het milieu. Hij gooit plastic gewoon in de zee en schiet op vogels. Dan stort er eentje neer op de scheepshond Sjarik. De hond raakt verwond en moet gered worden. Daarom plaatsen ze een deel van de hersenen van de Captain in de kop van de hond. Maar de hond wordt steeds menselijker en uiteindelijk volgt er een fikse ruzie met de Captain over wie de beste leider is. De bemanning vindt inmiddels dat zij ook best goede leiders kunnen zijn en gaan muiten. Het schip gaat bijna ten onder. Komt dit nog goed?

"... een onderhoudend pandemonium, dat door de vrolijke regie van Marcel Sijm en de teksten voor menige glimlach zorgt." - Het Parool (2017)

Foto’s: Michel Schnater

Kijk voor nog veel meer familievoorstellingen in onze theateragenda.