Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde

Theater Artemis & Het Zuidelijk Toneel

Is het een sprookje of een legende, dit verhaal voor jong en oud vol spanning en avontuur! Een klein dorp in de middeleeuwen, de geur van hooi die van het land komt, er klinkt muziek... Een marskramer verkoopt zijn waar en vertelt aan ieder die het horen wil sterke verhalen. Een kleine gemeenschap die hard werkt en alles over heeft voor hun kinderen. Ze beschermen hen tegen de buitenwereld. Niet alleen tegen ziektes, maar ook tegen wilde beesten uit het naburig gelegen woud. Maar dan…. De grote mensen besluiten weg te trekken uit het dorp. Ze laten de kinderen achter terwijl die nietsvermoedend liggen te slapen in hun bedstee. Iedereen vertrekt, ja zelfs de marskramer met zijn stoere verhalen. Wat gek, de muziek stopt ook. Wat gebeurt hier allemaal?

Een kind uit de zaal staat op en klautert het toneel op. Meer kinderen volgen. Volgt jouw kind ook, of misschien wel meer kinderen uit de rij waar jij zit in het theater. Als je wilt weten hoe dit verder gaat dan moet je naar de schouwburg komen. Neem je ouders mee en wie weet wat voor spannends je meemaakt in het theater. Na ‘Julius Caesar’, Romeo & Julia’ en ‘Macbeth’ het Zuidelijk Toneel samen met Theater Artemis te zien in dit unieke verhaal.

Tekst: Simon van der Geest
Regie: Jetse Batelaan
Spel: Tjebbe Roelofs, Esther Snelder, Dennis Tiecken, Nimuë Walraven, Willemijn Zevenhuijzen en een verteller Decor: Theun Mosk
Kostuums: Liesbet Swings