Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Het Zwarte Gat
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Het Zwarte Gat

SSBA SALON / Motherbord / Discoveryfestival

Het is weer tijd om je laboratorium jas uit de kast te trekken; voor een avond vol experimenten en scenario’s uit de toekomst. Dit keer over autonomie. Want zijn we nou eigenlijk autonoom of worden we geleefd door onze verslavingen, bedenken we het echt wel zelf of worden we geregeerd door onze omgeving?

Een talkshow door Discovery Festival, Motherboard en SSBA Salon met interviews, experimenten en vaste rubrieken waarin we los gaan met de toekomst, bizarre feiten en een vakgebied 101.
Hersenen 101. Neurofysioloog Prof. dr. Huib Mansvelder onderzoekt hoe ons gedrag te herleiden is naar processen in ons brein. Verandert bepaald gedrag je brein? Is een rookverslaving terug te vinden in je hersenen?
Onze Miss Factoid komt met een bizar dier, ding of feit waarover je na afloop kunt opscheppen tegen je vrienden.
Stel we zijn eruit, autonomie bestaat niet. We kennen de mechanismen van ons denken en we weten precies hoe we in elkaar steken. Moeten we ons dan zorgen maken? Of heeft het niet hebben van autonomie ook voordelen? Psycholoog en filosoof dr. Annemarie Kalis gaat met Motherboards Alejandro in gesprek over autonomie en samen wegen ze de voors en tegens tegen elkaar af.