Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Het Duel
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

(Op basis van 1 recensie)

Het Duel

Het Nationale Theater

De voorstelling Het Duel is een bewerking van de enige korte roman van Anton Tsjechov en draait om de vraag wat 'goed leven' inhoudt.

Het verhaal speelt zich af in een mondaine badplaats waar Russische kolonisten een bevoorrecht leven leiden tussen de islamitische bevolking. De dolende dertiger Lajevski is een van hen. Zijn vriendin Nadezjda is met hem meegekomen en liet daarvoor haar man in Sint Petersburg achter.

Maar de hitte, de gemene commentaren van andere Russen en het niksen brengen spanningen in hun relatie. Vooral bioloog Von Koren is fel in zijn mening over Lajevski: “In het belang van de mensheid en in hun eigen belang moeten dergelijke mensen worden vernietigd”. Dit commentaar leidt tot een strijd op leven en dood.

Kijk voor nog veel meer toneelstukken in onze theateragenda.

Recensies

maurits van hout
19-01-2019 14:29

De Koninklijke Schouwburg / Den Haag

Wat een prachtige premiere was dit vorige week in Den Haag. Alles klopte. Perfect spel van alle acteurs; een spannende mix tussen podium, setting en rekwisieten en acteurs die in staat waren de sfeer en het decor van het originele stuk neer te zetten. Het was echt een avondje weg. Boeiend verhaal met een aantal belangrijke thema's erin.