De Nederlandse Dansdagen komen eraan
Van 4 t/m 10 oktober is Maastricht the place to be voor alle dansliefhebbers.
Schrijvers, dichters en performers komen bij elkaar om een stem te geven aan de Hindostaanse pioniers, vechters en leden van de vrouwenbeweging van vroeger.
De Nederlandse overheid heeft excuses gemaakt voor het slavernijverleden. Daarmee lijkt het boek gesloten. Maar ook de verhalen na het koloniale verleden vormen een belangrijk onderdeel van de Nederlandse geschiedenis. Deze vinden we niet terug in onze geschiedenisboeken. Daar brengt Her (s)tories vandaag verandering in!
Meer dan 150 jaar geleden werd de slavernij afgeschaft, maar daarmee was nog niet alles gezegd. Contractarbeiders werden uit Nederlands-Indië gehaald om te komen werken in ons land, waarmee de Hindostaanse migratiegeschiedenis van start ging. Alle onbekend gebleven verzetsstrijders uit die tijd - en voornamelijk de vrouwen en feministen - verdienen een stem. Een podium. Dat is wat Her (s)tories ze zal geven. Presentatrice Shantie Singh gaat samen met creatieve talenten uit de Hindostaanse gemeenschap de strijd aan om het verhaal van deze vrouwen te vertellen.
Schrijvers, dichters en performers uit de Hindostaanse gemeenschap komen aan bod. Hun verhalen komen tot leven door een interdisciplinaire aanpak met voordrachten, dans, zang en gesproken woord. Je luistert en kijkt onder andere naar Angel Aruna, Tanja Jadnanansing, Rubaina 'Rubi Love' Bhikhie, Zhunaysha Gajadhar, Nazrina Rodjan en choreografie van Shailesh Bahoran.
Kijk voor meer voorstellingen in onze theateragenda.
Foto: Stichting Talk-Theater
Schrijf een recensie en maak kans op leuke prijzen.
Van 4 t/m 10 oktober is Maastricht the place to be voor alle dansliefhebbers.
Van 4 t/m 10 oktober is Maastricht the place to be voor alle dansliefhebbers.
Vier inclusiviteit en diversiteit met deze theatervoorstellingen.