Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Hello Asia
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Hello Asia

Lucas de Man

Lucas de Man gaat naar Azië. Want hoewel experts zeggen dat dit de eeuw van Azië is, zowel in cultureel als in economisch opzicht, weten we eigenlijk zeer weinig van dit continent.

De Man gaat voorbij aan alle vooroordelen en oordelen die we hebben en wil weten wie de Aziaten nu écht zijn. Hij zoekt naar de nieuwe generatie van durvers en denkers, naar hen die kunnen zorgen voor verandering.

Lucas gaat niet alleen, hij maakt de road trip samen met Hyunsin Kim. Tijdens dit theatrale reisverslag zie je videobeelden van de reis en gesprekken. OP deze manier maakt de theatermaker complexe problemen begrijpelijk.

Samenwerken


Want vraagstukken zoals milieu en energie, sociale cohesie, sociale gelijkheid, het samenleven in megasteden en de toekomst van werk en educatie zijn niet per definitie Westers of Oosters. Daarom moeten de nieuwe generaties uit het Westen als het Oosten samenwerken en innovatieve oplossingen bedenken.


Lucas De Man: "De problemen van deze wereld zijn complex en global. Willen we ze echt aan kunnen pakken, dan moeten we samenwerken buiten de kaders van disciplines of landsgrenzen. Wij willen met dit project onze vooroordelen over Azië laten varen en ook daar op zoek gaan naar onze generatie denkers en durvers. Wij creatieven moeten elkaar opzoeken om elkaar te inspireren en te motiveren om ondanks de angst toch te durven doen."


Kijk voor nog veel meer theatercolleges in onze theateragenda.