Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Gouwe Pinda’s
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

(Op basis van 1 recensie)

Gouwe Pinda’s

Rudolphi Producties / Nadja Hüpscher, Esther Scheldwacht en Bodil de

Gouwe Pinda's is het vervolg op Ouwe Pinda’s en wederom een ontroerend tragikomisch portret van Indische zussen. Het stuk wordt wederom gespeeld door Bodil de la Parra en Nadja Hüpscher en zij worden dit keer ook bijgestaan door Esther Scheldwacht.

In Gouwe Pinda's worstelen de zussen met zichzelf e hun Koloniale achtergrond. Het drietal is onafscheidelijk en slijt de dagen in een serviceflat. Als er een fotoboek opduikt met foto's uit hun jeugd in voormalig Nederlands-Indië, komen de verhoudingen op scherp te staan.

Recensies

Noor van Manen
31-01-2018 15:08

Schouwburg Amstelveen / Amstelveen

Ik zag de voorstelling in Hoorn in de Wadwaykerk. Deze datum kan ik niet invullen in de balk omdat hij niet wordt vermeld in uw speellijst. Ik zag de voorstelling op zaterdag 26 januari.
Echt uit de grond van mijn hart: Geweldig! Wat een acteertalenten. Omdat ik Indische moeder had en geboren ben in het voormalige Indië werd ik teruggeworpen in de tijd. Heel herkenbaar. Bij mijn moeder in huis in Beverwijk wemelde het altijd van aangewaaide ooms en tantes. En iedereen bleef eten. Mijn grootmoeder stond altijd te koken. En gezellig dat het was! De Gouwe Pinda's hebben mij een fantastische avond bezorgd. Heel hartelijk dank!!