Toon Hermans-expositie in Soest verlengd
Toon Hermans was niet alleen cabaretier en schrijver, maar ook schilder.
Na Woiski vs. Woiski presenteren Orkater en het Bijlmer Parktheater met De Gliphoeve nu het tweede deel van een muzikale trilogie over Surinamers in Nederland. Een voorstellingsreeks over racisme en de moeizame inburgering in de Nederlandse samenleving.
Het is 1975 als in Suriname de onafhankelijk wordt uitgeroepen. Etta vertrekt met haar kinderen Millie en Glenn naar Nederland, terwijl haar man Stanley voorlopig in Suriname achterblijft. De drie komen vol verwachting en energie aan, maar als snel blijkt dat de Nederlanders niet op hun komst zitten te wachten. Er zijn geen woningen en ook werk is lastig te vinden.
Ze belanden uiteindelijk in De Gliphoeve, een door Surinaamse activisten gekraakte flat in de Bijlmermeer. Luxe is het zeer zeker niet: velen leven opgekropt en in bittere armoede. Met eten, muziek en grote vastberadenheid proberen ze er het beste van te maken. Het gezin wordt echter flink op de proef gesteld...
De Gliphoeve is een muziektheatervoorstelling vol moed en doorzettingsvermogen.
Kijk voor meer voorstellingen in onze theateragenda.
Foto: Richard Terborg
Toon Hermans was niet alleen cabaretier en schrijver, maar ook schilder.
Toon Hermans was niet alleen cabaretier en schrijver, maar ook schilder.
Onder meer Claudia de Breij, Nielson en Roxeanne Hazes doen mee.
Wij gebruiken cookies om content te personaliseren, om social media functies aan te bieden en website verkeer te analyseren. We delen ook informatie over jouw gebruik op deze website met onze social media en analytische partners. Zij kunnen deze informatie gebruiken en eventueel combineren met andere informatie die je gedeeld met ze hebt. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met deze cookies.