Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / GIULIO CESARE. PEZZI STACCATI
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

GIULIO CESARE. PEZZI STACCATI

SOCÌETAS RAFFAELLO SANZIO/ROMEO CASTELLUCCI

De favoriet onder onze favorieten is Romeo Castellucci. De duivelskunstenaar uit het Italiaanse Cesena kreeg al twee keer het Bredase publiek stil met zijn mystieke en esthetische voorstellingen. Hij geldt internationaal misschien wel als de grootste naam van dit moment. Het monumentale Giulio Cesare is een sleutelwerk uit zijn oeuvre. Nu in Breda in een kleine bewerking, op locatie.

Een hoogtepunt in het oeuvre van Romeo Castellucci is zijn adaptatie van Shakespeares Julius Caesar, die in 1997 heel Europa doorkruiste. Een trefzekere reflectie op de kracht van retorica. Castellucci bewerkt nu het deel rond de begrafenisrede van Marcus Antonius, waarin een mysterieus personage genaamd “…vski” wordt aangekondigd, gespeeld door een acteur wiens vibrerende stembanden live in beeld komen door middel van een endoscopische camera in de keel. Marcus Antonius wordt vertolkt door een acteur zonder strottenhoofd. Enkel met zijn slokdarm kan hij zijn beroemde oproep aan het volk doen. Podium Bloos organiseert een stemmige plek buiten het theater voor deze indringende locatievoorstelling over de machinerie achter macht en de kracht van de taal.

regie & tekstbewerking: Romeo Castellucci - spel: Gianni Plazzi, Dalmazio Masini, Simone Toni - productie locatie: Podium Bloos, Breda